![]() |
![]() |
Prosessen fram til dei grå juvelane |
|||
|
|
|
Eigentleg startar prosessen ute i åkeren, men vi byrjar med dei ferdigskrelte potetene. | ![]() |
![]() |
|
Nyskrelte poteter blir . . . |
. . . kverna (eller raspa). | ||
|
|
|
|
Få ut mest mogeleg av vatnet ... |
. . . tilsett mjøl - og lag til kompene. |
Pakk litt lammekjøtt (eller sauetalg) inn i kvar kompe. |
|
![]() |
![]() |
Kompene blei ofte
serverte slik som her, med tyttebær, farin og ein smeltande
smørklump.
Vanleg drikke til komper er surmjølk (kulturmjølk). |
|
Etter eit par timars koking (under lok) er det . . . |
. . . endeleg klart for servering. |
|
© Innhald og design: Kolbjørn Stuestøl | Stuestøl heimeside | Sist endra 11. april 2013 |